søndag 3. januar 2016

Metamorfose badkamer en wasruimte

Het hele project heeft bijna een jaar geduurd, vanaf het aanvragen van de offerte tot het laatste kitrandje, maar in september 2015 waren ze eindelijk af: de badkamer en de wasruimte op de benedenverdieping. De ruimtes hebben een ware metamorfose ondergaan. Het kerstrode behang in de badkamer en het vrolijke oranje-groene-bruine behang in de wasruimte met zeil op de vloeren hebben plaats gemaakt voor witte hoogglans wanden en zwarte tegelvloeren. Hier zijn de voor en na foto's:
Waar de Noorse regelgeving dat voorschrijft, hebben we gecertificeerde bedrijven ingeschakeld. De vloeren hebben een waterdicht membraan en nieuwe vloerverwarming gekregen, de waterleidingen zijn vernieuwd met buis-in-buissysteem en er zijn nieuwe stopcontacten en thermostaten aangelegd. Het overige hebben we zelf gedaan, waaronder het plaatsen van de waterdichte panelen, hetgeen een crime was. Gelukkig is het resultaat zo mooi geworden, dat al het bloed, zweet en tranen (bijna) vergeten zijn. We zijn er erg tevreden mee hoe het is geworden en we genieten van het comfort. De wasmachine is tijdens het klussen 100 keer verplaatst, maar heeft nu een vaste plek gekregen. Onze badkamer op de bovenverdieping hoeven we niet meer elke keer op te ruimen zodra er gasten op bezoek komen. Het wonen in ons klushuis wordt steeds leuker en aangenamer.

We hebben veel geleerd van dit project, onder andere dat het maanden kan duren voordat de definitieve offerte rond is. Daarom zijn we alvast begonnen met het aanvragen van offertes voor de badkamer op de bovenverdieping al staat die verbouwing pas gepland na de zomervakantie. Ook hier zijn spectaculaire metamorfose foto's bij voorbaat gegarandeerd!

1 kommentar:

  1. Wouw, wat is het ontzettend mooi geworden!! Als ik nog eens een verbouwing heb huur ik jullie in ;)

    SvarSlett