torsdag 9. april 2015

Grappige kippenpannenlap in het Noors

Een paar jaar geleden haakte ik een paar kippenpannenlappen op basis van een patroon uit Landleven. Deze pannenlappen heb ik onlangs laten zien aan de deelnemers van de plaatselijke handwerkclub. Een van de leden was meteen enthousiast en wilde graag het patroon hebben. Dus ben ik aan het vertalen geslagen en heb het patroon op de Facebookgroep van de handwerkclub gezet. Ik verwacht dat er in de toekomst nog wat kippenpannenlappen in Noorwegen op zullen duiken! Nu ik het patroon toch in het Noors heb, zet ik het maar op de weblog. De wereld kan er immers alleen maar vrolijker op worden met deze grappige kippenpannenlappen.

Meer info: Grappige kippenpannenlap.

For noen år siden har jeg heklet noen kyllinggrytekluter med oppskriften fra Landleven (et nederlandsk livsstilsmagasin som kan sammenliknes med det norske magasinet Lev Landlig). Disse gryteklutene har jeg nylig vist fram til medlemmene av strikkekafeen på Øvre Verket. En av medlemmene var begeistra med en gang og ville gjerne ha oppskriften. Derfor har jeg oversatt den til norsk og har lagt den ut på strikkekafeens Facebookgruppa. Jeg forventer nok at det vil dukke opp noen kyllinggryttekluter i Norge i framtida! Nå at oppskriften finnes på norsk, legger jeg den også ut på bloggen min. Verden kan jo bare bli muntrere med disse morsomme kyllinggryteklutene!

Kyllinggryteklut

  • bomullgarn i en falgfri farge
  • en rest rødt heklegarn til haklapp og kam
  • en rest gult heklegarn til nebben
  • heklenål nr 2,5 eller 3
  • et stort nål
  • 2 sorte perler eller sort heklegarn
1. omgang: hekle en kjede med 25 lm.
2. omgang: hekle en fm i hver lm (start med 2. lm fra heklenål). Hekle på slutten av omgangen en lm.
3. – 10. omgang: Snu hver omgang med en lm, og deretter en fm i hver fm. Øk på begynnelse og slutten av hver omgang en maske. Dette gjør du med å hekle en lm, altså: gjør to lm i stedet for den vanlige lm, og start i den andre masken fra nålet.
11. – 15. omgang: ikke øk, men hekle videre på samme bredde (på begynnelse av hver omgang en lm).
16. – 29. omgang: fell en maske på begynnelse av hver omgang. Gjør dette med å ikke lenger hekle en lm og begyn i den andre masken fra nålet.
30. – 37. omgang: ikke fell, men hekle videre på samme bredde (på begynnelse av hver omgang en lm).
38. omgang: det samme som den 37. omgangen, men ikke hekle en lm.
39. omgang: hekle en fm, hopp over en maske og fortsett å hekle fm. Hopp over den nest siste masken og slutt med en fm.  Ikke hekle en lm.
40. omgang: hekle en fm i den andre masken fra heklenålet. Hopp over en maske og hekle igjen en fm. Gjentar dette til slutten og fest tråden.

Hekle en kant med fm rundt kyllingen i den samme fargen eller en kontrasterende farge. Hekle deretter kammen på kyllinghodet med rødt garn. Begynn til høyre av hodet med en fm, gjør deretter 5 staver i samme maske. Fortsett med en fm, hekle deretter 10 lm for hempen og fest dem med en fm. Gjør neste kammen på samme måten som den forrige og fest dem med en fm.

Lag vingene på skråsiden av kroppen. Det er 3 ganger 5 staver ved siden av hverandre, med hver gang en fm imellom og en fm på begynnelsen og slutten.

Lag nebben med en kjede av 4 lm og lag en ring. Hekle deretter 3 lm og i ringen enda 6 staver. Gjør en fm i den tredje lm for å sy sammen nebben. Haklappen lager du med å hekle en kjede med 4 lm. Hekle i den tredje lm fra nålet 5 staver og fest den sammen med en kjedemaske.

Stryk grytekluten glatt og sy på haklappen, nebben og to perler som øyne.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar