søndag 16. november 2014

Af!

Jippie, de ruimte met de boiler is klaar, af, ferdig, finito! Zelfs het laatste kitrandje is gelegd. Hieronder een aantal foto's van hoe het was na de overdracht van het huis mei vorig jaar.


De vorige eigenaren gebruikten de ruimte als opslagruimte en het stond er mutvol. In het midden stond een muurtje en tegen alle muren waren houten stellingkasten getimmerd. We stoken nu nog het hout in de kachel! :)

Dit zijn foto's van hoe het geworden is:



Marco heeft het rare muurtje en de houten stellingkasten gesloopt. Een lelijke stenen zijmuur werd met platen bedekt die we daarna behangen hebben met glasvezelbehang en gewit hebben.* Het houten schrootjesplafond is wit geschilderd. Bij de kastenwand zijn de boven- en onderkastdeuren vervangen door praktische schuifdeuren. Om de boiler en de leidingen heen heeft Marco een kast getimmerd met louvredeuren.** De vloer was schots en scheef en het heeft ons veel tijd en moeite gekost om die te egaliseren. Het was ook een uitdaging om het verloop naar het afvoerputje (een eis volgens het Noorse bouwbesluit) goed te krijgen. Op de vloer hebben we vinyl gelegd in de kleur van het laminaat van de logeerkamer.

We zijn zeer tevreden over het eindresultaat. De donkere, onaangename kelderruimte hebben we getransformeerd tot een lichte en moderne ruimte. De doorgang naar de logeerkamer is een stuk aangenamer geworden. Er is echter een nadeel: het contrast met de rest van de benedenetage is enorm. We zijn voorlopig nog niet uitgeklusd!


* Les bloggen: Puzzelweekend.
** Les bloggen: Houtweekend.

Hurra, rommet med varmtvannsberederen er ferdig nå! Til og med den siste fugen er støpt. Vedlagt er noen bilder som viser hvordan det var etter overtagelse av huset i mai i fjor og hvordan det har blitt. De forrige eierne har brukt rommet som lager og det var stappfullt. Det var en vegg i midten av rommet og det var trehyller langs alle vegger. Vi fyrer fortsatt med trehyllene! :)

Marco har rivet den rare veggen og trehyllene. En stygg murvegg ble kledd med sponplater som vi deretter har tapetsert med glassfiberstrie og malt hvit.* Trepanel i taket ble malt hvit. Ved skapveggen er dørene erstattet med praktiske skyvedører. Rundt varmtvannsberederen og ledninger har Marco bygget et skap med sjalusidører.** Gulvet var hulter til bulter og det har kostet oss mye tid og strev for å avrette den. Det var også en utfordring å få fall mot sluket riktig (et krav etter norsk bygningslov). På gulvet har vi lagt vinylbelegg i den samme fargen som laminat i gjesterommet.

Vi er meget fornøyd med resultatet. Det mørke, ubehagelige kjellerrommet har vi transformert til et lyst og moderne rom. Gjennomgangen til gjesterommet har blitt behageligere. Det er likevel en ulempe: kontrasten med resten av første etasje er stor. Vi er ikke ferdig med oppussingen foreløpig!

1 kommentar:

  1. Zo, dat is opgeknapt! Daar kunnen jullie zeker tevreden mee zijn

    SvarSlett