søndag 31. august 2014

Cycloon in huis

Dit gaat niet om een tropische storm, maar om een nieuw apparaat in Marco's werkplaats dat spectaculaire beelden oplevert. De cycloon heeft een conische vorm en is gemaakt van plastic. Door de cycloon wordt het zaagsel uit de luchtstroom gehaald. Zo komt het zaagsel niet in de stofzuigerzak en het stofzuigerfilter wordt niet belast.

Het werkt als volgt. De cycloon is tussen de stofzuiger en de cirkelzaag aangesloten. Als er gezaagd wordt en de stofzuiger staat aan, draait het zaagsel in de luchtstroom rond en worden de vaste deeltjes tegen de binnenkant van de cycloon geslingerd. Ze verlaten de cycloon door een opening aan de onderkant, waar het zaagsel wordt opgevangen in een bak. Marco heeft de opvangbak zo gemaakt dat de lade zichzelf luchtdicht trekt.

We hebben ook een filmpje gemaakt:


Dette handler ikke om en tropisk storm, men om et nytt apparat på Marcos verksted som gir spektakulære bilder. Syklonen har en konisk form og er laget av plast. Med syklonen separeres sagflis fra luftstrømen. På denne måten kommer sagflisen ikke i støvsugerposen og blir støvsugerfilteret ikke belastet.

Slik fungerer det. Syklonen er koplet til sirkelsagen og støvsugeren. Når det sages og støvsugeren står på, virvler sagflisen i luftstrømen og slenges i innerveggen til syklonen. Sagflisen forlater syklonen gjennom en åpning på undersida og tas imot i en kasse. Marco har laget kassen slik at skuffen trekker seg lufttett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar