lørdag 28. juni 2014

Zand en stenen

Om het verhaal van de tank even af te maken, schrijf ik nog even dit blogje. Op dezelfde dag dat we de tank naar de sloop hebben gebracht, kregen we kiezels gestort om het gat te dichten. Het was een enorme berg. Doordat we allebei elke dag 20 emmers sjouwden, werden we er niet moe van en waren we er maar een half uur per dag mee bezig. Ik was bezorgd dat we veel te weinig kiezels hadden besteld, maar Marco en de stenenboer waren er van overtuigd dat het genoeg zou zijn. Dat bleek ook zo te zijn.

Langzaam maar zeker raakte de kuil vol. Nadat alle kiezels in het gat lagen, konden we het gat verder vullen met het zand waarmee we de tank hadden uitgegraven. Ook dat was weer een goede training voor de armspieren. Maar goed, we kwamen er binnen een avond mee klaar. Gelukkig had ik van tevoren foto's gemaakt van hoe de terrastegels lagen, zodat we de stenen precies zo konden terugleggen. Nadat de tuinmeubels op hun plek stonden, hadden we weer ons fijne zitplekje. In totaal hebben we de hele klus van het uitgraven van de tank tot het in orde maken van het terras in slechts 11 dagen geklaard!

De borders langs het terras zijn veruïneerd en liggen vol zand. Ik ben blij dat we daar geen nieuwe plantjes in hadden gezet, want dat was anders voor nop geweest. Het is overigens een vraag of de borders kunnen blijven in hun huidige vorm, want het terras gaat wellicht nog een keer op de schop. Dat heeft alles te maken met de volgende grote buitenklus waar we inmiddels mee bezig zijn. Stay tuned! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar