lørdag 21. juni 2014

Bezoek van Maartje en Ben

Afgelopen weekend hebben we bezoek gekregen van Maartje en Ben, de ouders van een klasgenootje van mij van de lagere school in Sliedrecht. Maartje en Ben hebben hun vakanties vaak doorgebracht in Frankrijk. Nu waren ze voor de eerste keer naar het hoge Noorden gereisd. Met de caravan hebben ze een rondtocht gemaakt door Denemarken, Zuid-Zweden en Zuid-Noorwegen. Super stoer van ze! Ze hebben alle dagen in Noorwegen prachtig zomerweer gehad.

Donderdagavond kwamen ze bij ons op de koffie. Wat een geweldig weerzien. Het was heel onwerkelijk dat ze bij ons thuis waren. We hebben ze uitgebreid ons huis laten zien. Van Ben kreeg ik een prachtige houten doos door hem zelf voorzien van Fries houtsnijwerk. Ook hadden ze allerlei lekkernijen meegenomen: een flesje wijn, een pak hagelslag, een nostalgisch "Delfts blauw" blik met Wilhelmina pepermunt en Oranje bier.

Op zaterdagmiddag zijn Marco en ik naar Beverøa Camping gereden om bij Maartje en Ben op bezoek te gaan. Wij begrijpen helemaal dat ze enorm in hun sas zijn met hun huisje op wielen. Daarna hebben we een autotocht gemaakt door de omgeving langs meren en bossen. Marco was chauffeur zodat Maartje en Ben op hun gemak om zich heen konden kijken. Af en toe zijn we gestopt om foto's te maken en van het uitzicht te genieten. Daarna zijn we bij het indrukwekkende sluizencomplex van Vrangfoss gaan kijken, het landhuis Ulefos Hovedgaard waar net een openlucht theaterspectakel aan de gang was en het middeleeuwse kerkje van Romnes, dat jammergenoeg in de steigers stond.

Het was inmiddels etenstijd toen we in Ulefoss waren, dus zijn Maartje en Ben meteen bij ons blijven eten. Er werden herinneringen opgehaald bij mijn poeziealbum dat ik voor de gelegenheid had opgezocht. Marco wilde alles weten over Ben's bijzondere hobby: Ben heeft eigenhandig maar liefst 12 cello's gebouwd. Dat is een enorm secuur werk waarbij het om tienden van millimeters draait. Op zondagavond kwamen Maartje en Ben weer bij ons eten. Er stond geen vis op het menu, want het was Ben niet gelukt om de vissen te laten bijten. Lag het aan het hete weer of aan het vissnoer dat in de knoop raakte? We moesten die avond afscheid nemen. Maartje en Ben zouden de volgende dag overvaren naar Denemarken. We weten inmiddels dat het nooit leuk is om elkaar gedag te moeten zeggen, maar we zullen elkaar weer zien als Marco en ik in juli in Nederland zijn. Nogmaals bedankt voor jullie bezoek en tot gauw ziens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar