søndag 27. april 2014

Motortochtje naar Solvik Mat

Op eerste Paasdag hebben we ons tweede motorritje van dit seizoen gemaakt. Het doel was een bezoekje aan Solvik Mat in Drangedal. Het was stralend lenteweer en onderweg konden we genieten van prachtige uitzichten en besneeuwde bergtoppen. Solvik Mat is een bedrijf dat gestart is door een Nederlands stel, Aleid en Henk. Ze maken allerlei soorten heerlijke etenswaren en onlangs hebben ze hun eigen winkel geopend.

De winkel is uiterst idyllisch gelegen aan het Tokemeer in het gehucht Henseid tussen Drangedal en Skien. Aleid en Henk hebben veel moeite gestopt om de oude "landhandel" (plattelandskruidenier) in ere te herstellen. In de zon op het terras hebben we uitgebreid bijgekletst onder het genot van een kopje thee en zelfgebakken bolus.

Uiteraard werd er ook gehandeld: appelstroop (nog nooit eerder in Noorwegen gezien), biologische augurken in zoetzuur, mosterd met honing en een overheerlijke chutney met rode ui en gember. De volgende keer willen we ook het zelfgemaakte vruchtenijs proeven. We wensen Aleid en Henk veel succes met Solvik Mat en hopen dat velen, uit binnen- en buitenland, hun winkel zullen bezoeken dan wel bestellingen zullen plaatsen!

Meer info:
Solvik Mat.
Weblog van Aleid en Henk.


1 kommentar: