lørdag 15. februar 2014

Op glad ijsAfgelopen week had Søve Lekemiljø, het bedrijf waar Marco werkt, een bijeenkomst in Oslo voor alle managers en verkopers. Op het programma stonden diverse workshops en presentaties. Marco heeft een presentatie gegeven over nieuwe producten die Søve Lekemiljø het komende jaar zal gaan lanceren. Naast de serieuze programmaonderdelen was er ook ruimte voor ontspanning en sosiale contacten. Lekker eten in een hip Aziatisch restaurant en... curling.

In een grote sporthal kregen de medewerkers van Søve Lekemiljø uitleg en daarna konden ze het zelf proberen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Op het ijs was het lastig om op de been te blijven, hetgeen hilarische taferelen opleverde.

Curling is een precisiesport die lijkt op petanque, maar in plaats van met metalen ballen wordt het op ijs gespeeld met zware stenen. In Noorwegen is de sport populair geworden nadat de Noren goud hadden gewonnen tijdens de Olympische Spelen in 2002. In 2010 wonnen de Noren zilver op de Olympische Spelen en kreeg het Noorse team veel publiciteit in binnen- en buitenland door hun opvallende gekleurde (on-Noorse) outfits. Inmiddels is de professionele curlingsport een beetje op zijn retour in Noorwegen, maar voor personeelsuitjes en andere recreatieve doeleinden is het een hele leuke bezigheid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar