søndag 9. februar 2014

Bobby

Lang verwacht en toch gekregen. Het stond al jaren op ons verlanglijstje. Voor mijn eerste verjaardag in Noorwegen, ruim 5 jaar geleden, kreeg ik al kattenspeeltjes cadeau van Marco. Nu we een eigen huis hebben, vonden we dat we de juiste omstandigheden hadden gecreëerd voor een kattenbeest.

Bij het kattenasiel Redd Dyra Telemark ("Red de dieren Telemark") stonden we voor een moeilijke keuze. We wilden alle katten wel mee naar huis nemen. De meeste katten hebben een hartverscheurende geschiedenis achter de rug. Zo ook onze Bobby: gevonden, zwervend door de straten van Seljord, zijn vacht vol met vlooien. Al snel werd duidelijk dat Bobby het niet naar zijn zin had bij de andere katten in het asiel. Gelukkig kon een van de medewerkers van Redd Dyra hem in huis nemen en daar kreeg Bobby de verzorging en de rust die hij nodig had om weer op krachten te komen.

Bobby is een voorzichtige kat, die het liefst op zichzelf is. Juist daarom leek Bobby zo geschikt voor ons, omdat wij immers grote delen van de dag naar het werk zijn. Bobby heeft enorm grote groene ogen en een bruine pels, waardoor hij een beetje op een beertje lijkt. Bobby Bear heeft waarschijnlijk iets van een Pers in zich, met zijn korte, behaarde poten met donsplukjes tussen zijn tenen, zijn langharige vacht, zijn korte pluimstaart en zijn vrij platte snoet.

Bobby zal waarschijnlijk nog wat tijd nodig hebben om te wennen. Hij heeft nog weinig zin om spelletjes te doen. Ook laat hij ons nog niet toe de vacht op zijn buik en bij zijn achterpoten te borstelen, hetgeen ons zorgen baart, omdat dit vervilting en klitten op kan leveren. Daar staat tegenover dat Bobby goed eet en drinkt, gebruik maakt van het kattentoillet, veel slaapt, regelmatig ons gezelschap opzoekt door bij ons te gaan zitten/liggen en zich prinsheerlijk laat kroelen. We hopen heel erg dat we Bobby een goed huis kunnen bieden en dat zowel Bobby als wij zelf heel veel van elkaar kunnen genieten.

Meer info: Redd Dyra Telemark.

1 kommentar:

  1. Hee, gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding! Wat een prachtig gezelschap. Veel plezier met Bobby, fijn dat hij een nieuw leven heeft gekregen.

    SvarSlett