mandag 23. desember 2013

Kerstvakantie

Jippie, we hebben kerstvakantie! We hebben maanden uitgekeken naar deze vrije dagen. Omdat ik geen recht heb op betaald verlof heb ik heel wat overuren gedraaid om vrije dagen bij elkaar te sparen. Een aantal weken geleden kregen we allebei griep, maar toch hebben we stug doorgewerkt. Ik heb ook nog intern gesolliciteerd waarbij er uiteraard sollicitatiebrieven geschreven moest worden en ik op sollicitatiegesprek moest komen. Natuurlijk net toen ik heel beroerd was. Asperines hielden me op de been. Al dat geploeterd heeft tot resultaat dat we nu mooi vrij zijn en ik een verlenging van mijn tijdelijke aanstelling heb gekregen. Bovendien zijn we flink verwend met etentjes en cadeautjes.

Eerst was er het julebord (kerstetentje) van mijn werk. Bij de NAV hoeven medewerkers niet zelf te betalen voor hun kerstetentje, in tegenstelling tot andere werkgevers van de Noorse overheid. Dat gaf een goed gevoel. Het feest vond plaats in het clubhuis van een sportvereniging in Skien. Na een heerlijk buffet werden de tafels opzij geschoven en kon er lekker geswingd worden. DJ Bjørn was in de zeventig, maar hij kreeg alle voetjes van de vloer met golden oldies van de eighties.

De week erop hadden we het kerstetentje van Marco's werkgever. Dat vond plaats in het luxe Farris Bad (spa hotel) in Larvik. Tijdens een dinershow kregen we heerlijke gerechten geserveerd en werden we vermaakt met sketches en muziekoptredens van Sigrid Bonde Tusvik (een bekende Noorse comédienne). Na afloop (het was toen al 23.30 uur) was ook daar gelegenheid tot dansen, maar de muziek stond zo knetterhard dat we naar onze hotelkamer zijn gegaan. De dag erop waren we ziek. Kwam het door de airconditioning van het hotel, of omdat er griep heerste of omdat we tijdelijk verminderde weerstand hadden door het werken en feesten. Waarschijnlijk was het een combinatie van dat alles.

De week daarna had ik weer een etentje, nu met de collega's van het Velferdsteam van NAV Skien. Het potje met middelen voor gezellige uitjes moest op voor het eind van het jaar. Er werd een restaurant gereserveerd en iedereen mocht voor kr 400,- (circa € 50,-) eten en drinken wat hij of zij wilde. Bij Marco werd op de laatste werkdag voor de kerst een luxe lunch met allerlei Noorse lekkernijen geserveerd.

Of dat niet genoeg was, werden we verrast door cadeau's. Van mijn werkgever kregen we een mooie wollen plaid. De deken ruikt heerlijk naar schaap. Van Marco's werkgever kregen we een jute zak propvol lekkernijen: worsten, biologische vruchtendrankjes, een fles wijn, een kransekake (amandeltaart) en chocolaatjes. Dachten we dat het echt niet gekker kon, kregen we een pakje van mijn moeder. Ze heeft ons heel erg verwend dit jaar met mooie cadeau's. Reuze bedankt, mam! We zijn er heel blij mee.

In onze postbus vinden we elke dag kerstkaarten met de beste wensen, uit binnen- en buitenland. Vandaag werd er een zelfgebakken kerstbrood bij ons aan de deur afgeleverd. Imelie en Huub, wat zijn jullie toch lieve schatten!

Hoe anders is onze situatie nu vergeleken met dezelfde tijd precies een jaar geleden. Wat fijn om het vooruitzicht te hebben om het nieuwe jaar in te kunnen gaan met een baan. Wat fijn dat we nu een eigen huis hebben waar we kunnen blijven wonen zolang we willen. Wat een geluk en wat een rijkdom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar