lørdag 30. november 2013

Cowboymaaltijd

Vrijdagavond is het eind van de werkweek en het begin van het weekend. We komen moe en hongerig van het werk. We willen iets dat snel klaar is, dat goed smaakt, voedzaam is en een verzadigd gevoel kan geven. Een favouriet is deze cowboymaaltijd, genoemd naar de westernfilms uit onze jeugd waarbij de cowboy's 's avonds bij het kampvuur een blikje bonen open trokken. Maar misschien zou je er ook een variant in kunnen zien op een Engelse ontbijt.

- 2 blikjes biologische witte bonen i tomatensaus
- 4 - 5 biologische tomaten
- 250 gr biologische champignons
- circa 400 gr biologische aardappelen
- circa 200 gr biologische bacon of een paar biologische baconworstjes

Was en schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan en bak de champignons. Haal de champignons uit de pan en leg ze op een bord. Verwijder het zwoerd van de bacon en snijd het in stukjes, of snijd de baconworstjes in partjes. Bak de bacon in de hapjespan. Haal de bacon uit de pan en leg het bij de champignons. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Bak de tomaten in de hapjespan. Voeg de inhoud van de blikjes witte bonen in tomatensaus toe en verwarm de saus. Voeg de champignons en de bacon toe en warm mee. Schep een portie aardappelen op een bord en verdeel er een royale hoeveelheid saus over heen. Eet smakelijk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar