fredag 4. oktober 2013

Vrijdagavonddrankje

Iedere vrijdagavond, na een lange en inspannende werkweek, zakken we lekker onderuit op de bank om onder het genot van een drankje naar een goede Engelse detective te kijken. Marco neemt een glas whiskey uit zijn verzameling single malt's. Zelf geef ik liever de voorkeur aan iets minder sterks, zoals een glaasje port.

Toen de flessen zelfgeïmporteerde port uit Nederland op waren, moesten we naar een vervanging zoeken. Dezelfde flessen port bij de Vinmonopolet (staatsdrankenwinkel) kopen, tegen een meervoud van de Nederlandse prijs vonden we geen optie. In het likeurschap viel ons oog op de fraai vormgegeven flessen van Lapponia.

Lakka is een gele, amberkleurige likeur (21%) met de smaak van veenbraam (het Finse woord voor veenbraam is lakka). De zachte, natuurgetrouwe smaak wordt bereikt door veenbramen maandenlang te laten trekken in alcohol. Het smaakt ontzettend goed, het is een echte aanrader. Wat heerlijk om het weekend in te kunnen luiden met de smaak van de Scandinavische natuur!

Skål!

NB 1. Er zijn ook twee andere varianten verkrijgbaar: bosbessen (Mustikka) en vossebessen (Puolukka).
NB 2. Lakka is o.a. verkrijgbaar bij de tax freewinkels van de Color Line-boten van en naar Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar