lørdag 17. august 2013

Nazomersalade

De zomer loopt ten einde. Mooie zonnige dagen wisselen af met zwaar bewolkte dagen met regenbuien. De nachttemperatuur is al een keer onder de 10 graden Celsius gezakt. De natuur verkleurt. Opeens zien we lila heide, roestbruine bosbessenplantjes en geel verkleurend blad. 's Ochtends vroeg ligt er een dikke laag dauw op het gras. De zon reikt 's middags niet meer zo hoog aan de hemel. Het licht is scherper en met langere schaduwen.

De maaltijdsalades zijn alleen nog voorbehouden voor de zonnige dagen. Nog even en we beginnen weer met maaltijdsoepen! Voor het zover is, wil ik graag nog onderstaand recept delen. De butterbeans geven het gerecht een lekkere bite en vullen de maag goed. Deze salade is voedzame en stevige kost!

- 250 gr sperziebonen, beetgaar gekookt en in stukjes gesneden
- 75 gr rucolasalade, gewassen
- 250 gr Limabonen of butterbeans uit blik, uitgelekt en afgespoeld*
- 2 rode uien, gepeld en in dunne halve ringen gesneden*
- 4 eieren, hardgekookt en in stukjes gesneden*
- 5 eetlepels olijfolie*
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel mosterd

* Deze ingrediënten zijn biologisch te koop in de winkels bij ons in de buurt. Lukt het jou misschien om alle ingrediënten biologisch te verkrijgen?

Doe de sperziebonen, eieren, rode ui en de bonen in een ruime kom en meng goed door elkaar. Hussel er daarna de rucolasalade doorheen. Van de olijfolie, azijn en mosterd een dressing kloppen en deze door de salade scheppen vlak voor het opdienen.

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar