søndag 7. juli 2013

Verhuisd!

Na een aantal weken blogstilte kan ik eindelijk verhalen van onze geslaagde verhuizing. Op vrijdag 21 juni (de langste dag van het jaar) hadden Marco en ik allebei "velferdspermisjon" (buitengewoon verlof) gekregen van ons werk. We hebben die dag alles wat nog in het oude huis stond verhuisd naar de Kåsene, behalve de grootste en zwaarste meubelen, zoals de zitbanken en de eettafel. 's Avonds sleutelden we om 23.00 uur ons bed in elkaar en konden we voor het eerst slapen in ons nieuwe huis.

De volgende dag kregen we hulp van John, Robert, Willeke en Lambertus bij het verhuizen van de laatste meubels. Marco had een Toyota HiAce minibus geregeld, en met vier keer heen en weer rijden was alles over. Dankzij de vele handen (nogmaals bedankt lieve mensen!), was de klus zelfs nog sneller geklaard dan gepland.

's Avonds konden Marco en ik voor het eten aanschuiven bij Ellis en John. Dat was zeer attent van ze, want onze keukeninventaris zat nog in dozen opgestapeld. Wat ontzettend leuk om gewoon lopend naar ze toe te kunnen. Dat was een heel nieuwe gewaarwording voor ons, de auto kon blijven staan, een enorm voordeel van het wonen in het dorp! We konden meteen de buurt en de wandelpaadjes verkennen, en... alletwee met een glaasje wijn op terug naar huis!

Afgelopen zaterdag hebben we het oude huis schoongemaakt, de meterstand opgenomen en de sleutels ingeleverd bij de huisbaas. Voor de laatste maal trokken we de deur achter ons dicht aan de Hjelsethvegen. Nu konden we ons helemaal wijden aan ons nieuwe huis.

We zijn bezig om alle dozen uit te pakken en de spullen een plek te geven. Alleen voor het noodzakelijke (lampen bijvoorbeeld of de tv-antenne) maken we aanpassingen. Pas als we hier een tijdje wonen, gaan we klussen en veranderingen aanbrengen. We willen eerst vertrouwd raken met het huis: de geluiden, de geuren, de ruimtes, de materialen, de lichtinval, en alles wat groeit en bloeit in de tuin. We zijn reuze blij met ons eigen huis. Dit is voor ons het tastbare bewijs dat we iets aan het opbouwen zijn. Een belangrijke stap vooruit in ons leven in Noorwegen!

1 kommentar:

 1. Beste Amber en Marco,
  Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. Er zijn alweer een aantal berichten door jullie op jullie weblog geplaatst, hieruit maken we op dat de hectiek van het verhuizen, en alles wat daarbij komt kijken, achter jullie ligt.
  Wij wensen jullie heel veel geluk samen in jullie nieuwe woning.
  Vele groeten,
  Huub & Imelie

  SvarSlett