onsdag 17. juli 2013

Snoeien

Buiten heeft het tuinonderhoud de grootste prioriteit. De vorige eigenaren hebben bomen en struiken genadeloos laten doorschieten. Wij proberen ons een weg door de jungle te banen. De eerste aankopen voor het nieuwe huis stonden dan ook in het teken van de tuin: een nieuwe grasmaaier, een zogenaamde "multi cutter" (een telescoopstok met snoeischaar en zaag) en een kruiwagen. In een paar weken tijd hebben alle gereedschappen hun diensten ruim voldoende bewezen.

Voor de slaapkamers beneden hebben we een aantal enorme struiken weggehaald. Daardoor krijgen we veel meer licht in de kamers en een verrassend mooi uitzicht. De takken knipten we met de snoeischaar in kleine stukjes. Zo kunnen ze verteren op onze eigen composthoop.

Op dit moment zijn we bezig om het groene monster in de andere hoek van de achtertuin te bedwingen. Deze struikenpartij is ter hoogte van het dak gegroeid en belemmert ons panorama-uitzicht vanuit de woonkamer. Het snoeien levert mooi wat brandhout op.

Vervolgens staan de bomen in de voortuin op het programma. Die moeten we echt gaan knotten voordat we er professionele hulp bij moeten halen. Ook hangen sommige takken vervaarlijk in de elektriciteits- en telefoonkabels voor ons huis. Er is dus maar een devies: snoeien!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar