fredag 19. juli 2013

Bezoek van Anita en Dennis

Afgelopen weekend zijn Anita en Dennis bij ons op bezoek geweest. Ze sloten hiermee hun vakantie van drie weken in Noorwegen af. Anita en Dennis zijn motorvrienden van Marco. Samen hebben ze heel wat motortochten door Europa gemaakt. We hadden ze vorig jaar september voor het laatst gezien op ons liefdesfeest.*

Op vrijdagavond kwamen Anita en Dennis bij ons langs in ons nieuwe huis. Wat leuk om een auto met Nederlands kenteken voor de deur te zien! Uiteraard hebben we ze een uitgebreide rondleiding door ons huis gegeven. Het was prachtig zomerweer en we hebben tot lang in de avond in de tuin zitten bijkletsen: over hun vakantie, over ons leven in Noorwegen, over de economische situatie in Nederland, onze hobby's, en nog veel meer.

Op zaterdag zijn Marco en ik bij Anita en Dennis op de koffie geweest bij hun caravan bij Lunde Slusecamping. Lekker hoor, om echte Douwe Egberts koffie en Pickwick thee te kunnen drinken! We bewonderden hun huis op wielen: klein maar fijn, helemaal compleet en proper. Daarna trokken we de stoute wandelschoenen aan voor een tochtje naar de Hestefjell.

Het was bewolkt, maar warm en drukkend. Op de top lunchten we en vielen er een aantal verkoelende spatjes. Daarna daalden we af aan de andere kant van de berg en liepen langs de onverharde weg terug naar de auto. Vervolgens maakten we een stop bij de sluizen van Vrangfoss, daar waar het hoogteverschil van het Telemarkskanaal het meest spectaculair is. We boften dat de kanaalboten net in de sluizen lagen. Het is altijd weer leuk om te zien hoe het sluizen er aan toe gaat. Anita en Dennis konden boeiend vertellen over hun ervaringen met het laveren van narrowboats door de kanalen en sluizen in Engeland en Wales.

's Avonds kwamen Anita en Dennis bij ons eten. Toen het wat frisser werd, hebben we nog tot laat in de avond binnen zitten doorpraten. De volgende dag zijn Anita en Dennis teruggereisd naar Nederland. Het bezoek was leuk en erg gezellig. We konden er wel aan wennen om bij elkaar op de koffie te gaan!


* Zie ons blog: Liefdesfeest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar