lørdag 15. juni 2013

Verhuis-update, motortocht en nieuwe stallingsplaats

Op vrijdag 31 mei 2013 kregen we om 16.00 uur de sleutel van ons huis. Dat heugelijke feit werd 's avonds gevierd met een fles biologische bubbelwijn, een cadeau van mijn moeder dat door Marco in het geheim was voorbereid. De dag erop zijn we meteen aan de slag gegaan met verhuizen. 

In het eerste weekend van juni hebben we alles van de bovenetage verhuisd, waaronder ruim 50 verhuisdozen. Afgelopen weekend hebben we de spullen uit de kelder overgebracht naar het nieuwe huis. Daaronder waren het gereedschap van Marco, de tuinmeubelen en bijna vier kuub brandhout. Marco kon gelukkig van zijn werk een aanhangwagen lenen. We weten nu dat op de aanhangwagen precies 16 verhuisdozen passen of een kuub brandhout.

Afgelopen zondag zouden we de motor naar het nieuwe huis rijden. Omdat we zo goed waren opgeschoten met de verhuizing, knoopten we er een welverdiend motortochtje aan vast. Het was lekker warm, zonnig weer. We reden naar Lunde, langs Flåbygd naar Vrådal (de Telemarksvegen), en terug via Drangedal en Lunde naar Ulefoss.


Aan het Flåvatn maakten we een stop om te lunchen. Vanaf de weg is het slechts enkele tientallen meters naar het water. Iemand had voor ons de picknicktafel klaargezet.

Voorbij Vrådal centrum maakten we een tweede stop om een kopje thee te drinken. We hadden mooi uitzicht op de Nisser, waar we in 2011 een kajakktocht hebben gemaakt.* 

Aan het eind van de motortocht parkeerde Marco zijn motor in de nieuwe stalling: de garage van de Kåsene!


* Zie het blogg: Kanotocht op de Nisser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar