søndag 5. mai 2013

Motortochtje naar Holte Gård

Nu de lente eindelijk begonnen is in Noorwegen, kunnen we er weer veel op uit trekken. Ook het motorseizoen is van start gegaan. In veel plaatsen vieren de motorclubs dat door een "vårmønstring" te organiseren, een motortref in de dorpskern waarbij de mooi opgepoetste en rijklaar gemaakte motoren uitgestald worden. In onze gemeente zijn er twee motorclubs, Lunde mc-klubb en Ulefoss mc-klubb, maar we zijn van geen van beide lid. Marco en ik hebben genoeg aan elkaars gezelschap en bovendien willen we flexibel zijn bij het bepalen wanneer en waar naar toe we een tocht willen maken. Marco had vorig weekend de motor rijklaar gemaakt en een proefrit gemaakt. Vandaag hebben we samen onze eerste motorrit van het seizoen gemaakt.

We maakten een rondtocht van 130 km vanaf ons huis via Ulefoss, Lunde, Drangedal, en via de rv 356 langs Kilebygda en Solum naar huis. Het was lekker zonnig, heerlijk motorweer. Het doel was om een stop te maken bij Holte Gård, een boerderij net buiten het centrum van Drangedal. Op Holte Gård worden eenden, ganzen en biologische kippen gehouden. In een enorme grote houten schuur is een boederijwinkel gevestigd, een winkeltje met handwerkproducten zoals zelfgemaakte kaarsen en kleding, en een cafeetje. Bij de boerderijwinkel zijn de producten van Holte Gård te koop, producten van andere locale boeren, en diverse biologische producten.

Tot onze grote verbazing hadden ze slavinken! Die hadden we nog niet eerder gezien in Noorwegen. De naam van de producent, Venema, verraadde al dat het geen toeval kon zijn. Het blijkt inderdaad om een Nederlander te gaan, die varkens houdt die vrij in- en uit kunnen lopen. Dat goede initiatief moesten we natuurlijk ondersteunen! Ook namen we een paar biologische kipfilets mee en varkenskoteletten van Løyte Gård die ook vrijlopende varkens houdt.

In het gezellige cafeetje dronken we een kopje thee en koffie (gratis). We konden de verleiding van de zelfgemaakte koekjes en de ostekake (kwarktaart) ter nauwernood weerstaan. Met het diepgevroren vlees en een pak biologische eieren in de topkoffer reden we door naar huis. Het was een goede start van het motorseizoen.

Obs. Jammergenoeg heb ik geen foto's gemaakt van onze motorrit. Ik zal de volgende keer beter mijn best doen!

Meer info: Holte Gård.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar