søndag 21. april 2013

Website voor Skomaker Lambertus

Marco heeft als hobby het maken van websites. Af en toe doet hij dat in opdracht van bedrijven en vrijwillige organisaties. Skomaker Lambertus (vertaald: Schoenmaker Lambertus) wilde ook graag een website. Lambertus en Willeke zijn Nederlanders en ik heb hen destijds begeleid met hun emigratie naar Noorwegen. We hebben samen heel wat uren gestoken in het doordenken van het concept: de combinatie van schoenmakerij, kledingreparatie en meubelstoffeerderij, en winkel met kwaliteitsschoenen, tassen, lederwaren en sieraden.

Vanaf de opening in de zomer van 2012 loopt de zaak als een trein. Van heinde en ver komen de klanten met hun schoenen en andere voorwerpen die gerepareerd moeten worden. Motorpakken, paardentuigen, bootzeilen, instrumentenkoffers, tandartsstoelen die opnieuw bekleed moeten worden, je kunt het zo gek niet bedenken. De fraai ingerichte winkel is een lust voor het oog. Een "Oslo butikk", een Oslo winkel, noemen ze die hier op het Noorse platteland.

Marco en ik hebben samen aan de website gewerkt. Marco heeft het technische gedeelte gedaan, samen hebben we gewerkt aan de vormgeving, en ik heb de teksten geschreven. Het was de bedoeling dat het een duidelijke, overzichtelijke en informatieve website moest worden die makkelijk te onderhouden is. De website heeft ook een fotogallerij, waarbij te zien is wat het verschil is als Skomaker Lambertus aan de slag is geweest met een paar schoenen. Lambertus en Willeke zijn zeer tevreden over het eindresultaat, en wij ook!

Meer info: Skomaker Lambertus.

Nettside for Skomaker Lambertus

Marco har som hobby å lage nettsider. Av og til gjør han det i oppdrag av bedrifter og frivillige organisasjoner. Skomaker Lambertus ville også ha en nettside. Lambertus og Willeke kommer fra Nederland og jeg har veiledet dem med flyttingen til Norge den gang. Sammen har vi brukt mange timer på å gjennomtenke konseptet: kombinasjonen av skomakeri, reparasjon av klær og utstyr, og butikk med kvalitetssko, vesker, lærvarer og smykker.

Fra åpningen i fjor sommer går bedriften så det suser. Fra fjern og nær kommer kundene med skoene sine og andre gjenstander som må repareres. Motorsykkelklær, rideutstyr, båtpresseninger, instrumentkofferter, tannlegestoler som trenger ny trekk, alt du kan komme på. Den flott innrettede butikken er en lyst for øyet. Det kalles "en Oslo butikk" her på landet.

Marco og jeg har jobbet sammen på nettsiden. Marco har gjort den tekniske delen, vi har jobbet sammen på designen, og jeg har skrevet tekstene. Meningen var å lage en tydelig, oversiktlig og informativ nettside som er lett å vedlikeholde. Nettsiden har også et bildegalleri, hvor man kan se hva som er forskjellen når Skomaker Lambertus har jobbet på et par sko. Lambertus og Willeke er veldig fornøyd med resultatet, og vi òg!

Mer info: Skomaker Lambertus.

1 kommentar:

  1. Hoi Amber eindelijk heb ik een account en kan ik reageren. Als eerste wat een te gek huis hebben jullie, daar hadden wij ook wel willen wonen. En ten tweede wat zie jij er jong uit, ik wist niet dat we even oud waren. En het is ons eindelijk gelukt. Op 12-4 kregen we te horen dat Frank per 1-6 een baan heeft bij een wegenbouwbedr. in Åfjord. Nu nog wel even stressen om alles zo snel te regelen. Nog bedankt voor alle hulp die we van je hebben gekregen en wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Groetjes Miriam en Frank en de kinderen.

    SvarSlett