tirsdag 30. april 2013

Nieuwe oude motortent

Na 25 jaar intensief gebruik, moesten we het onvermijdelijke onder ogen zien. Hij was versleten. Ik heb het over de tent waarmee Marco tal van motortochten door Europa en Scandinavië heeft gemaakt. De tent vertoonde zichtbare slijtageplekken. Vooral de kleine gaatjes in het tentdoek waren verontrustend. Toen we de tent afgelopen zomer gebruikten, in de stromende regen, voelden we ons niet meer op ons gemak. Zouden er straaltjes water door de gaten naar binnen sijpelen? Zou het doek het plotseling begeven?

Zo begon de zoektocht naar een nieuwe motortent. Zoals met alle aankopen die we doen, gingen we goed na wat we nodig hebben. Het moest een tent zijn met een solide constructie, waar we lang mee vooruit zouden kunnen. Het gewicht van de tent speelde niet zo'n rol, maar de tent moest compact ingepakt kunnen worden. Verder moest de tent van binnen groot genoeg zijn en een luifel hebben om bij slecht weer overdekt te kunnen koken. Tot slot moest de tent snel op te zetten zijn. Niets is namelijk zo vervelend om in de regen aan te komen rijden, en om dan in je stijve motorkleding lang te moeten prutsen om de tent in elkaar te zetten.

Uiteindelijk kwamen we er op uit dat er niets beter was dan die oude tent. Het is een zogenaamde paraplu-tent. Zowel buiten- als binnentent zijn razendsnel op te zetten door de scharnieren in een aantal handbewegingen open te klappen. Alleen de haringen moeten dan nog in de grond, maar dat werkje kan eventueel uitgesteld worden, want de tent staat al en de spullen kunnen erin. Ik kan me nog goed de verbaasde blikken herinneren van mede-kampeerders. Het ene moment zien ze dat Marco de tent van de motor haalt en binnen een oogwenk staat er een complete tent. Lachen! Bovendien hebben we menig keer kunnen voorkomen dat we nat regenden als juist bij het aankomen op de kampeerplek, de regen losbarste.

Goed, op zoek dus naar dezelfde tent die Marco 25 jaar geleden gekocht had. Na een paar uur intensief internetten en tal van zoektermen ingetypt te hebben, bleek dat het paraplu-concept van Camptown is overgenomen door Khyam. De ingenieuze constructie wordt deze Engelse tentenfabrikant "Quick Erect" genoemd, hilarisch genoeg. Voor zover we via het internet konden achterhalen, bleek het model "Igloo" dezelfde afmetingen te hebben als Marco's oude tent.

We besloten de stoute schoenen aan te trekken en de tent te bestellen. Vol verwachting pakte Marco de tent uit de verpakking. Zou het 'm echt zijn? Een blik was voldoende. Het is precies dezelfde tent, met dezelfde constructie en van dezelfde goede kwaliteit. Alleen de kleurstelling is anders en de tent is iets luxer uitgevoerd met een grotere luifel en opbergvakken. We hopen dat we er heel veel kampeerplezier mee hebben!

Foto: motorvakantie naar de Noordkaap in 2003.

Meer info: Khyam.

1 kommentar: