torsdag 22. november 2012

Wintervalkuil

Het is al wekenlang grauw en regenachtig weer, met af en toe vorst en sneeuw. In de namiddag begint het te schemeren en rond 16.30 uur is het donker. De tijd van de zomersporten (wandelen, hardlopen, fietsen en kajakken) is allang voorbij. Onze lichamen schreeuwen om beweging. Ondanks dat we ons inhouden met snoepen, beginnen de eerste contouren van een "bilring" (zwembandje) zich af te tekenen. Het is oppassen geblazen dat we niet in de wintervalkuil lopen en niets meer aan beweging doen!

De periode aan het eind van de herfst (eind november, begin december) is altijd nat, koud en donker in Noorwegen en dus weinig geschikt om buiten actief bezig te zijn. Het is nog te vroeg voor de wintersport, dat komt pas na de kerst op gang. De Noren zijn in deze periode druk bezig met de kerstvoorbereidingen: de grote kerstschoonmaak, het bakken van kerstkoekjes en het inkopen van kerstcadeautjes. Wat te doen om toch in beweging te blijven?

Zwemmen! Een keer in de week gaan we 's avonds baantjes trekken bij de Gulsethallen in Skien, op circa 40 minuten rijden van ons huis. Het is een 25-meterbad zonder tierelantijnen, dus prima geschikt voor ons. 's Avonds is het bad alleen open voor volwassenen en het is er niet druk. Bovendien is het goedkoop: met een 12-badenkaart zijn we kr 42 per persoon kwijt. We doen 40 baantjes in een klein uurtje. Precies een goede training. Onze armen blijven er ook mooi slank van. Als we na het zwemmen naar buiten komen, doen we meteen een muts op om geen kou te vatten met onze natte haren. Het is immers bijna winter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar