lørdag 10. november 2012

Liefdesfeest

Op zaterdag 8 september hebben we een feest gegeven voor familie en vrienden, nadat we eerder die week getrouwd waren. Het feest vond plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Deze plek is voor ons heel bijzonder, omdat wij er elkaar voor het eerst "live" ontmoet hebben op 12 augustus 2007. Onze ontmoeting is een van onze meest dierbare herinneringen.

We hadden ruim 40 gasten uitgenodigd. Het was stralend weer. We begonnen met een fotoshoot door Huub en Imelie van Foto4ever. Marco en ik maken altijd foto's van elkaar met als gevolg dat we weinig foto's hebben waar we samen op staan. Ons feest leek ons een uitstekende aanleiding om daar verandering in te brengen. Nadat we klaar waren met de fotoshoot, waren er al gasten gearriveerd in de Jachtkamer. We hadden de Jachtkamer uitgezocht, omdat deze locatie voor onze groepsgrootte het meest geschikt was en omdat de entourage er zo "Noors" uit ziet met de jachttrofeeën, de houten spanten en de grote open haard. Het was een gelukkig weerzien. Sommige familieleden en vrienden hadden we al een paar jaar niet meer gezien. Voor iedereen was er koffie met gebak.

Na ongeveer een uur hebben we de groep gesplitst en hebben we onder begeleiding van twee gidsen een wandeling gemaakt over het landgoed. De gidsen wisten op een boeiende manier te vertellen over de geschiedenis van het landgoed en het reilen en zeilen in deze tijd. Voor degenen die dat wilden was het ook mogelijk om in de Jachtkamer te blijven.

Na de wandeling verzamelden we iedereen in de Jachtkamer om in het kort iets te vertellen over ons leven, waarbij we ook aangaven hoe onze familieleden en vrienden in ons levensverhaal pasten. Na ons verhaal werd het "Lang zullen ze leven" voor ons gezongen en hebben we groepsfoto's gemaakt: foto's van Marco's familie, van mijn familie, van de motorvrienden van Marco en van de hele groep bij elkaar. Nadat we klaar waren met de foto's stond de Engelse high tea klaar: een enorm buffet met aan de ene kant allerlei hartige lekkernijen en aan de andere kant een scala aan zoete verleidingen.

Iedereen kon heerlijk gaan smullen. Zowel binnen als buiten op het terras vond ieder zijn plekje. Ondertussen kregen we enveloppen en andere cadeaus uitgereikt en werd er ook nog een speciaal voor ons gemaakt lied gezongen. Uiteraard vloog de tijd voorbij en we konden natuurlijk niet lang genoeg met iedereen praten. Rond 18.00 uur was het tijd om afscheid te nemen en vertrokken onze gasten druppelsgewijs naar huis.

Nog dagen erna hebben we nagenoten van ons feest. Het was een bijzondere dag waar we met heel veel warme gevoelens op terugkijken. Een paar weken later kregen we de foto's thuisgestuurd en iedere keer als we ze bekijken dan krijgen we een brede glimlach op ons gezicht en beleven we ons liefdesfeest opnieuw.

Meer info: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en Foto4ever.

1 kommentar:

 1. Beste Amber en Marco,

  Met dit mooie verhaal nemen jullie ons weer even mee terug naar jullie sprankelende feest op die prachtige dag in september. Jullie liefdesfeest was door jullie allebei vooraf perfect georganiseerd en ingevuld....en jullie waren die dag "de kroon op jullie eigen werk". Wij hebben genoten van blijdschap en warme hartelijkheid.
  En omdat je nooit genoeg gelukswensen kunt krijgen, wensen wij jullie nogmaals van harte, een heel lang, gezond en liefdevol leven samen toe!

  Bedankt dat wij op jullie dag aanwezig mochten zijn.
  Huub & Imelie

  SvarSlett