mandag 23. juli 2012

Praktische tip

Marco heeft een goede tip tegen rafelende schoenveters. Het is zonde om nieuwe veters te kopen, alleen omdat het uiteinde niet meer goed is. Meestal gaan veters rafelen, omdat het plastic kokertje aan het uiteinde van de veters, dat de vezels bij elkaar houdt, versleten is of weg is geraakt. Door het rafelen is het moeilijker om de veters door de gaten te rijgen. Hier is Marco's tip. Neem een stukje krimpkous, schuif dat over het rafelende uiteinde, een paar seconden boven een vlammetje houden, en klaar is Marco... eh Kees!

Krimpkous is bij doe-het-zelf zaken in allerlei maten en kleuren verkrijgbaar. Na verhitting krimpt het, zodat het de vorm en afmetingen van het onderliggende materiaal volgt, in dit geval de veter. Kosten per veter: verwaarloosbaar. Het spaart een gang naar de schoenwinkel en een paar euro aan nieuwe veters uit!

2 kommentarer:

  1. en hoe heet krimpkous in het noors? Geen idee wat het is overigens:)

    SvarSlett
  2. Hei Saskia! Krimpkous heet krympeslange in het Noors en is onder andere verkrijgbaar bij Clas Ohlson en Biltema. Het wordt normaal gesproken gebruikt bij elektronica.

    SvarSlett