fredag 29. juni 2012

Koninginnedagfiets


Als dreumes heb ik een keer bij de koninginnedagviering in ons buurtje een wedstrijd fiets versieren gewonnen. De hoofdprijs was een plastic tamboerijn. Apetrots was ik. Hoe en waarmee ik mijn fietsje toentertijd versierd heb, weet ik niet meer, maar het zal iets zijn geweest met wasknijpers en stukjes gekleurd papier, en met wat ouderlijke hulp.

Koninginnedag kennen ze niet in Noorwegen, en toch zag mijn fiets er dit jaar feestelijk oranje uit op maandag 30 april 2012. We hadden die dag vrijgepakt. De dag erna, 1 mei, is namelijk een officiële vrije dag in Noorwegen en zo hadden we een extra lang weekend. Het was een prachtige zonnige dag voor een eerste motortocht. Onderweg kwamen we langs het plaatsje Bø en ik wist dat ze daar bij de Intersport de fietstassen te koop hadden waar we ons oog op hadden laten vallen. Nu komen we niet elke dag in Bø, dus grepen we onze kans. Uniek om vervolgens heel de dag rond te rijden op de motor met drie fietstassen in de topkoffer!

We hadden van tevoren overwogen of we Ortlieb-tassen zouden aanschaffen, maar die zijn enorm duur en we hebben geen ambities om lange fietsvakanties te maken. Het werden daarom waterdichte tassen van het Noorse merk Bike-tec. Gelukkig had de Intersport in Bø nog de serie van vorig jaar in vrolijk en goed zichtbaar oranje, precies wat we wilden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar