lørdag 28. april 2012

Een grote wens vervuld

Vandaag hebben we 'm opgehaald in Sandefjord: de BMW R 1150 GS. Na ruim drie jaar in Noorwegen heeft Marco eindelijk een motor. We noemen 'm Humlen, oftewel De hommel. Marco's vrienden hebben eens verteld dat voordat Marco mij leerde kennen, hij alleen maar motor reed. Van vrijdagavond na het afsluiten van de werkweek tot zondagavond. Motorrijden is Marco's grote passie.

In Nederland had Marco een BMW R 1100 GS, een touring motor waarmee hij vele tochten heeft gemaakt en duizenden kilometers heeft gereden. Over bergpassen in Zwitserland en Italië, door Schotland en Oost-Europa, en vele malen in Scandinavië, waaronder drie maal van en naar de Noordkaap.

We hebben lang zitten dubben wat we zouden doen. Marco's motor importeren, een nieuwe moter importeren, een nieuwe motor in Noorwegen aanschaffen of een goede gebruikte fiets in Noorwegen kopen. Het werd het laatste. Importeren is duur. Een nieuwe motor in Noorwegen kopen vonden we ook niet slim gelet op het relatief korte motorseizoen en mogelijke schades door de vele grusveger (onverharde wegen).

De hommel is van het bouwjaar 2003, het laatste jaar waarin de 1150 werd geproduceerd. Hij is net het klokje rond gegaan en dat is een voor Noorse motoren ongekend hoog aantal kilometers. De meeste gebruikte motoren hebben met zes jaar nog maar een kilometertal van rond de 40 000 (dat zegt wel wat over de korte motorseizoenen in Noorwegen!). Marco's 1100 had bijna 150 000 kilometer gelopen, en deed het nog uitstekend, dus we weten dat de GS-en dit aantal kilometers makkelijk kunnen hebben. De hommel ziet er prachtig uit en is altijd goed onderhouden. BMW dealer Speed in Sandefjord maakte een betrouwbare indruk op ons. Als de hommel zich technisch goed houdt, hebben we een prima koop gedaan, waar we nog jaren plezier van kunnen hebben.

We verheugen ons op de tochten die we kunnen maken. We hebben een verlanglijstje opgesteld met kortere tochten, zoals naar Kragerø om bij de zee een ijsje eten, naar Drangedal om bij Piet eko-groenten in te slaan en naar Seljord om over de voorjaarsmarkt te slenteren. Er staan uiteraard ook langere tochten op ons lijstje, zoals naar de Preikestolen en de Trollstigen. Bereid je maar voor op veel motorverhalen op ons blog!


Meer info: BMW motoren.

1 kommentar: