torsdag 1. desember 2011

Hoera, huis verkocht!

Marco's huis in Nederland is verkocht! Het huis heeft bijna drie jaar te koop gestaan. We zijn ontzettend blij dat het gelukt is. Het huis werd een blok aan ons been voor wat betreft het onderhoud. Tot op het laatste moment hebben we een dubbel gevoel gehouden bij de verkoop. We waren erg aan het huis gehecht, vooral Marco die het destijds heeft gekocht en ontzettend veel aan het huis gedaan heeft. Zolang het huis niet verkocht was, zagen we het als een ultieme toevluchtsoord voor als het om de een of andere reden niet zou lukken in Noorwegen. Maar terug verhuizen naar Nederland is nooit een serieuze optie voor ons geweest. Nog een werkvakantie in Nederland doorbrengen tussen verfbussen, schoonmaakdoekjes en snoeiafval, zagen we echt niet zitten.

Afgelopen voorjaar en zomer hebben we al onze vakantiedagen gebruikt om het huis te onderhouden en om het nog aantrekkelijker voor de verkoop te maken. We hebben het huis van binnen een behoorlijke facelift gegeven: keuken, badkamer en bovenverdieping hebben we stevig aangepakt om het een stuk frisser, moderner en lichter uit te laten zien. Tevens hebben we een meubelverhuurder in de arm genomen om de kamers te meubileren. Zo was het voor potentiële kopers makkelijker om de ruimtes in te schatten en om de potenties ervan in te zien. Als gevolg hiervan hebben we duidelijk meer interesse gekregen voor het huis, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de verkoop ervan.

We zijn Anny ontzettend dankbaar voor haar onvermoeibare inzet. Zij heeft al die keren bij de open huis-dagen de bezoekers ontvangen. Het was ook zij die de tuin heeft onderhouden en enorme hoeveelheden tuinafval heeft afgevoerd. Tot vandaag is zij met het huis bezig geweest door de officiële overdracht op zich te nemen.

Vanaf nu hebben we financieel de handen vrij voor een eigen huis in Noorwegen. Toch zullen we niet over een nacht ijs gaan. We wonen immers goed waar we nu wonen en bovendien heb ik nog een tijdelijke aanstelling. Het is spannend om op zoek te gaan naar een eigen huis. We hebben zoveel wensen en verwachtingen. Tegelijkertijd hebben we ook zoveel levenservaring dat we weten dat het hoogstwaarschijnlijk op een compromis zal uitdraaien. Voor ons geen luchtkasteel.

4 kommentarer:

 1. Wow wat super voor jullie zeg! Gefeliciteerd en fijn dat jullie zulke goede mensen ervoor hadden!

  Uit ervaring weten wij inmiddels hoe vervelend het kan zijn om er een tweede huis op na te moeten houden in 'deze tijd'.

  Echt fijn dat jullie je nu helemaal op Noorwegen kunnen richten!

  SvarSlett
 2. Fijn zeg, gefeliciteerd!! Geniet van het idee en de zoektocht naar een eigen plek. En een goed compromis kan verrassend goed blijken te zijn hoor, laat je verrassen en bekijk de dingen van een positieve kant!

  SvarSlett
 3. ik ben trouwens Saskia Ebben, ook wel praktisch om te weten misschien:)
  Je hebt me trouwens geinspireerd, ben ook aan het borduren geslagen. Hopelijk zijn mijn 2 adventkalenders volgend jaar klaar!

  SvarSlett
 4. Van harte gefeliciteerd met dit heuglijke feit! Eindelijk een nieuw perspectief. Ook wij weten uit ervaring hoe moeilijk het is om vast te zitten aan een huis dat maar niet wordt verkocht. FIjn voor jullie!
  Henk & Aleid

  SvarSlett