søndag 30. oktober 2011

Pompoensoep

We eten altijd zoveel mogelijk groenten van het seizoen. In het najaar is pompoen een van onze favourieten. En dan eigenlijk de oranje Hoikkaido pompoen. Deze kleine Japanse pompoen is niet te vergelijken met de opgeblazen reuzepompoen. De Hoikkaido heeft een veel betere smaak. Het vruchtvlees is zeer stevig en heeft een zoete smaak.

Pompoensoep is heerlijk en makkelijk te maken. Bijgaand recept is geïnspireerd op een recept uit Landleven, september 2011 (nog bedankt voor het toesturen, mam!).
  • 1 ui, gesnipperd
  • een paar tenen knoflook, gesnipperd
  • olijfolie
  • peper
  • 1 Hoikkaido pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • 1 bouillontablet
  • soja cuisine
Uiteraard zijn alle ingrediënten zoveel mogelijk biologisch!

Doe een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook aan met peper naar smaak. Voeg de pompoen toe en net zoveel water tot alles net onder staat. Doe de kruiden en het bouillontablet in de pan en laat het geheel zo'n twintig minuten zachtjes doorkoken. Haal daarna de laurier er uit. Haal de pan van het fornuis en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg voor het serveren nog een scheutje soja cuisine toe. Eet smakelijk!

Nb. Pompoensoep vult goed. Een paar borden pompoensoep en flatbrød (flinterdun knäckebröd) met blauwaderkaas, is genoeg voor een avondmaaltijd.

1 kommentar:

  1. Lekker he! Heb het gisteren ook gemaakt van pompoentjes van eigen oogst. Heerlijk. Wist je dat je de pompoen niet hoeft te schillen als je er soep van maakt? Wel zo makkelijk. En goedkoop :)

    Enjoy! In Noorwegen is het al weer lekker zwarekostweer aan het worden he!

    SvarSlett