lørdag 12. mars 2011

Verjaardagsrestaurant

Afgelopen donderdag was ik jarig. Ik ben 41 jaar geworden en het ging nu gelukkig zonder zware overdenkingen zoals vorig jaar. Marco had de keuken vrolijk versierd met kleurige ballonnen en slingers (een verjaardagstraditie bij ons) en op vrijdagavond zijn we uit eten geweest (ook een traditie). Het is op het Noorse platteland niet altijd makkelijk om een restaurant te vinden dat zich culinair onderscheidt, een sfeervolle ambiance heeft én een goede service geeft. Toch hebben we inmiddels in Skien twee restaurants gevonden die aan onze wensen voldoen: Henrik og kompani en La Bodega.

Bij La Bodega waren we vorig jaar oktober met Marco's verjaardag geweest en dat is zo goed bevallen dat we er weer een keer naar toe wilden. Het is dan toch maar weer even afwachten hoe het gaat, maar het was ook deze keer helemaal goed. Het deed ons plezier te zien dat het restaurant goed bezocht wordt, niet alleen een teken dat veel gasten het restaurant kunnen waarderen, maar ook dat er waarschijnlijk voldoende klandizie is voor de eigenaar om het restaurant voort te zetten.

Zoals de naam doet vermoeden is La Bodega een restaurant met een Spaanse inslag. Het interieur is modern en gezellig met als hoofdkleuren warm oranje, wit en donkerbruin. De kaart heeft een ruime keus aan tapas en een aantal vis- en vleesgerechten. De bediening is vriendelijk, attent en beleefd, zoals gebruikelijk is in (Zuid)west-Europa. Het eten is lekker gekruid, ookal zo on-Noors. Marco had scampi's in chilisaus met knoflook als voorgerecht en lamsvlees in cognacsaus als hoofdgerecht. Ik koos voor de mosselen gestoofd in witte wijn als voorgerecht en de scampi's als hoofdgerecht. Het was zalig om weer eens mosselen te eten. We hebben enorm genoten!

Meer info: La Bodega.

1 kommentar: