søndag 9. januar 2011

Eindelijk sneeuw!

Vanaf begin november leefden we al in een witte wereld. Een dunne laag sneeuw bedekte de bodem. Door de extreem lage temperaturen in november en december viel er weinig sneeuw. Datgene wat uit de lucht kwam vallen, waren losse ijskristallen. Als je het samenkneep om er een sneeuwbal van te maken, viel het als los zand uit elkaar. Op een dag zat de lucht vol met twinkelende lichtjes: miniscule ijskristallen die oplichten in het zonlicht. Bevroren lucht. Maar afgelopen week zijn de temperaturen omhoog gegaan en heeft het lekker gesneeuwd. Inmiddels ligt er een dik pak sneeuw.

We hebben een heerlijk ontspannen weekend. Op vrijdagavond hadden we boodschappen gehaald, dus we hoefden er verder niet meer op uit om te winkelen. Op zaterdagochtend heeft Marco een weg door de sneeuw gebaand naar het vogelhuisje. Zodra er iets in het huisje ligt, meestal nog voordat we de terrasdeur weer gesloten hebben, vliegen de vogels al af en aan. Het is een fly-in restaurant voor vogels en vanaf de bank in de woonkamer kunnen we alles goed volgen. Net als de herten die vandaag regelmatig rond het huis lopen. Met hun hoefjes graven ze in de sneeuw naar appels en ander eetbaars. Een had zelfs een behoorlijk diep gat gegraven.


Zowel gisteren als vandaag hebben we heerlijke skitochten gemaakt. Wat een luxe: het is slechts vijf minuten rijden met de auto vanaf ons huis naar Helgen kirke. Daar parkeren we de auto en kunnen dan meteen de loipe op. Zaterdag was de eerste keer van het jaar dat we op de latten stonden en we maakten twee kleine rondjes van in totaal ongeveer zes kilometer. Vandaag hebben we een grotere ronde gemaakt van bijna zeven kilometer. Het is heerlijk om zo sportief bezig te zijn in de frisse buitenlucht en in de mooie natuur. Op beide dagen stonden er slechts een paar andere auto's op het parkeerterrein, maar onderweg zijn we helemaal niemand tegen gekomen. Na het skieën waren we snel weer thuis in ons eersteklas vakantiehuis. Meteen werden we door de grote ramen in de woonkamer getrakteerd op een nieuwe aflevering van hert-tv: het schouwspel van de herten in onze tuin blijft boeiend. Wat hebben we het toch ontzettend goed hier.

2 kommentarer:

  1. Heb jullie blog net gevonden, wat geweldig om te lezen. De temperaturen gaan stijgen dus gaat het fatsoenlijk sneeuwen :)

    Leuk om te lezen allemaal! Wij willen ook graag noorden, altijd inspirerend om te lezen over mensen die het geweldig naar hun zin hebben daar!

    SvarSlett