søndag 14. mars 2010

Leve het leven!

In mijn blog van vorige week heb ik een aantal openhartige en persoonlijke beschouwingen gedaan over mijn leven net voor mijn 4oste verjaardag. Die beschouwingen kunnen wellicht geïnterpreteerd worden als dat ik niet tevreden ben met mijn leven op dit moment. Het tegendeel is echter waar. Ik hou intens veel van het leven en mijn enige angst is dat het ooit zal eindigen. Van het leven genieten doe ik elke dag en ik probeer zo bewust mogelijk te leven. Ik wil op mijn manier het maximale uit mijn leven halen en mijn leven zoveel vorm geven zoals ik wil. Daarbij ben ik, dat weet ik, behoorlijk ongeduldig. Want ik wil zo graag en zo veel!

Misschien onderscheid mijn weblog zich van andere weblogs door deze openhartige en persoonlijke beschouwingen. Past dat eigenlijk wel in een weblog?

Wikipedia definieert een weblog als volgt: "Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig – soms meermalen per dag – nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven." ... "De auteur, ook wel blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog."... "Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers."

Ik lees met enige regelmaat de weblogs van andere emigranten en dan valt het me op dat velen alleen een opsomming geven van de hoogtepunten in een bepaalde tijdsperiode. Zij geven mij de indruk dat die mensen in een grote roze zeepbel leven, zonder zorgen, problemen of kritische overdenkingen. Wat mijn vermoeden bevestigd is dat een enkeling na verloop van tijd aangeeft dat het niet altijd rozegeur en maneschijn is. Dan is te lezen dat het toch wel een zwaar jaar is geweest of zo. Maar wat het dan precies zo zwaar maakte en wat ze eraan gedaan hebben om de problemen te overwinnen, dat blijft onbekend.

Met ons weblog wil ik graag een genuanceerd beeld geven van ons leven en niet alleen verhalen van glitter en glamour. Desondanks blijft het weblog een momentopname. Een keer in de week probeer ik iets te schrijven over wat ik meegemaakt heb en wat mij bezig houdt in het leven. Wat de belangstellende lezers dan niet meekrijgen zijn alle andere momenten en belevenissen, bijvoorbeeld de prachtige zonsopkomst bij ons ontbijt aan de keukentafel (zie de foto hierboven) of dat ik dagelijks van het prachtige landschap geniet als ik in mijn auto naar en van het werk rijdt of dat we zo heerlijk in de zon hebben gezeten tijdens het maken van een skitocht (zie de foto's hieronder).
Goed, voor deze ene keer zal ik een korte opsomming geven van de hoogtepunten van de afgelopen week:

Vorig weekend hebben we zowel op zaterdag als zondag heerlijke skitochten gemaakt op de Tonnestulløypa bij strakblauwe luchten met veel zon.

Op dinsdagavond hebben deelgenomen aan onze eerste bijeenkomst van het 17de mei comité. Dit comité bereidt de viering van de Noorse nationale dag voor in ons buurtje. Volgens mijn collega's op het werk zijn we nu echt geïntegreerd.

Op woensdag was ik jarig. Marco had de keuken versierd met gele smiley-ballons die me zonnig toelachten toen ik 's ochtends de keuken in kwam. 's Middags op het werk kreeg ik een rondleiding bij Søve videregående skole, de grootste land- en bosbouwschool in Telemark. Een prachtige school op een mooie locatie met geweldige voorzieningen. 's Avonds zijn Marco en ik luxe uit eten gegaan in een restaurant in Skien.

De hele week heeft de zon hevig geschenen en overal smelt de sneeuw. De vogeltjes kwetteren en de steriliteit van sneeuw en ijs maakt plaats voor de geuren van aarde, mos en hars van de bomen. Ook zien we zo nu en dan weer insekten rondvliegen.

Gisteren hebben we weer een langlauftocht gemaakt in de stralende zon, wellicht de laatste op de løype hier vlak bij ons huis.

Vandaag hebben we dugnad (vrijwilligerswerk) gedaan bij de plaatselijke ski-wedstrijd. We hebben weer veel bekenden gezien en het was goed toeven in de zon.

Dit waren de nieuwste berichten. Het was een heerlijke week!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar