søndag 25. oktober 2009

Preitaart


Gisterenavond hebben we een heerlijke preitaart gemaakt. Hierbij het recept voor de liefhebbers: meng 200 gram bloem, 100 gram boter, 1 ei en 2 eetlepels water tot een soepel deeg. Leg het deeg in de koelkast. Snijd cirka 300 gram bacon in reepjes en bak deze aan. Snijd 2 preien in ringetjes en bak deze in het vet van de bacon. Kruid met peper. Schaaf 1oo gr kaas fijn. Meng 200 dl room en 3 eieren goed door elkaar. Bekleed een springvorm van cirka 22 cm met deeg, schep een mengsel van bacon, prei en kaas in de beklede springvorm en giet het room/ei-mengsel erover. +/- 45 minuten bakken in een oven van 200 graden.


In Skien staat een supermarkt waar ze veel ekologische produkten verkopen. Er is niet zo'n uitgebreid aanbod als bij de natuurwinkel in Utrecht, maar het is beter dan bij de Albert Heijn op het moment dat ik naar Noorwegen verhuisde. Er is ook een organisatie in de buurt die ekologische groente-abonnementen distribueert, maar hun website geeft jammergenoeg al weken aan dat er niet geleverd kan worden. Oorzaak is onbekend.


Wat de maaltijden betreft gaan wij langzaam over naar de wintergerechten. De afgelopen weken hebben we al genoten van pompoenschotel. Heldige vi, gelukkige wij, hebben boerenkool aangetroffen in de supermarkt. Lekker met braadworst en grove mosterd! Alles ekologisch natuurlijk. Andere gerechten die vast op ons wintermenu prijken zijn witte kool met bacon in roomsaus, rode kool met brie, wortelstamppot, linzensoep en chili con carne. Vanavond eten we gekookte bietjes, met zelfgemaakte appelmoes en gehaktballen. De kou, de sneeuw en het ijs mogen komen wat ons betreft. Wij zijn er klaar voor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar